Reiki is een Japanse geneeswijze, een spirituele manier om te helen zowel op lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Hierbij wordt gebruik gemaakt van handoplegging. De Reiki-energie is een krachtige, maar liefdevolle energie welke een groeiproces in gang zet.

Deze methode is eind 19e eeuw ontdekt door Mikao Usui. Het Usui-systeem van Natuurlijk Genezen heeft een vaste vorm en maakt geen onderscheid tussen lichaam & geest. De essentie van Reiki is eigenlijk niet te verwoorden, alleen te ervaren. De een komt meer in haar/zijn kracht, de ander voelt duidelijk de energie beter stromen, de een krijgt visualisaties of voelt precies daar waar nog veel spanning opgeslagen ligt in het lichaam. Het is een bijzondere en mystieke ervaring. Met de geruststellende gedachte dat de Reiki energie daar stroomt waar het het meeste nodig is. You can heal yourself!

Een Reiki traject bestaat bij voorkeur uit meerdere sessies, zodat we iedere sessie een stapje verder kunnen gaan in jouw helingsproces. Zo kan het zijn dat ik tijdens een Reiki sessie gebruik maak van een hartfocus-oefening, we een innerlijke reis gaan maken of ons focussen op een stuk trauma-& stressrelease.

Voor ervaringen van cliënten zie mijn reviews in mijn Gastenboek.