Cupping

Cupping is een vacuümzuigtechniek die in de Oosterse Geneeskunde wordt gebruikt om giftige stoffen vanuit diepere lichaamsweefsels naar de oppervlakte te trekken. De cups stimuleren de energiebanen waardoor de Qi (energie) beter kan stromen. Cupping is een vorm van acupunctuur, gericht op de beweging van energie, bloed en andere lichaamsvloeistoffen.

Tijdens de TransformAge gezichtsbehandeling wordt cuppen ingezet ter versteviging van het bindweefsel, voor ontspanning en om de huid te verjongen. Cupping stimuleert het bindweefsel, waardoor de fibroblasten worden aangezet tot de aanmaak van collageen en elastine. Dit zorgt voor een strakkere en stevigere huid met minder fijne rimpels. Na cupping ziet de huid er beter doorbloed, frisser en jeugdiger uit.

Er wordt gebruik gemaakt van olie en de ‘bewegende’ variant van cuppen. Waarbij de cups de huid vacuüm trekken en heen en weer worden geschoven over het gezicht, hals en decolleté. Zo wordt langs de meridiaanbanen en/of lymfebanen. Een cup laat ik dus niet langdurig op 1 plek op de huid staan.

De meeste stress in het lichaam bevindt in het gelaat, hoofd en de nek. Door de massage met de cups wordt het spierweefsel elastischer en strakker waardoor het in omvang kan toenemen. Hierdoor wordt de huid strakker en verminderen rimpels. Algehele ontspanning en doorbloeding van het gezicht volgt.

Het kan gebeuren dat er kleine bloeduitstortingen ontstaan, deze kunnen geen kwaad en trekken na 1-2 dagen weer weg. Het is belangrijk om na de behandeling veel water te drinken. Dit helpt om de lever en de nieren te ontgiften.

Voor cuppen gelden een aantal contra-indicaties; kankerpatiënten, diabetici, mensen met een bloed- of hartziekte, hoge koorts, zwangerschap, beschadigde of ontstoken huid, gebruik van bepaalde bloedverdunners, nierfalen (of geschiedenis hiervan), levercirrose, ernstige vorm van rosacea en couperose, spataderen en permanente fillers.

schoonheidssalon vitamine-j zeist
schoonheidssalon vitamine-j zeist