Veelgestelde vragen

Hieronder tref je een aantal tips & tricks aan naar aanleiding van veelgestelde vragen aan schoonheidssalon Vitamine-J in Zeist:

1) Bescherm je huid!

Je huid op je gezicht is de dunste huid van je hele lichaam. En hoe ouder de huid wordt, hoe dunner en droger ze kan worden. Gebruik dus regelmatig vochtinbrengende producten. Verder is de zon nummer 1 oorzaak van huidveroudering! Gebruik dus altijd producten met een UVA- en UVB-filter tegen de zon. Vergeet ook niet je hals en decolleté in te smeren! De 24-uurscremes van Cenzaa bevatten deze UV-filter. Gebruik bij mooi weer altijd een SPF (zonder metaaldeeltjes!). Cenzaa heeft zonbeschermingsproducten met een natuurlijke SPF15, SPF25, SPF30 en zelfs een SPF50.

2) Slaap met een schone huid!

Het is een oude waarheid, maar ga nooit slapen met je make-up nog op. ‘s Nachts herstelt je huid. Make-up zorgt ervoor dat je huid niet kan ademen, waardoor er onzuiverheden zoals mee-eters kunnen ontstaan. Tevens werkt je nachtcrème effectiever op een schone huid! Gebruik van Cenzaa de speciale oogreiniger en voor het gezicht de reinigingsmelk of de reinigingsgel. Voor het schoonste resultaat reinig je de huid nog speciaal na met een van de lotions.

3) Wanneer starten met anti-verouderingsproducten?

Voor een optimaal effect kun je het beste met anti-verouderingsproducten beginnen als je in de dertig bent. Voor deze leeftijd zullen anti-verouderingscrèmes te zwaar zijn voor je huid.

4) Wanneer starten met een oogcrème?

Om ervoor te zorgen dat de gevoelige huid rondom je ogen strak blijft, kun je na je vijfentwintigste het beste regelmatig een oogcrème gebruiken. De huid rondom de ogen is de dunste huid van je gezicht, daar ontstaan vaak de eerste droogtelijntjes danwel rimpeltjes. Klop de crème voorzichtig rondom de ogen in en blijf altijd op de oogkasrand. Je wimperhaartjes werken net als de worteltjes van een plant en trekken vanzelf datgene wat ze nodig hebben naar zich toe.

5) Smeer met mate

Gebruik niet meer van een product in de hoop dat het dan beter werkt. De huidverzorgende producten zijn bijzonder geconcentreerd en hoeven maar in kleine hoeveelheden te worden gebruikt. Je wilt je huid niet ‘overvoeden’! Wist je dat je bij tweedagelijks gebruik tussen de 8-12 weken doet met de 50 ml. cremes van Cenzaa. Je hebt maar 1 pompje nodig voor heel je gezicht. De producten zijn dus super zuinig in gebruik. Wanneer je een gezichtsmasker, een crème of power (serum) gebruikt, spoel het teveel dat je hebt genomen dan niet af. Je kunt het heel goed gebruiken voor je handen en vingers, zodat die er ook goed uit blijven zien! Je kunt ter aanvulling voor de verzorging van je handen ook een speciale handcreme gebruiken.

6) Scrub niet dagelijks

De beste manier om je huid er glad, vitaal en egaal te laten uitzien is om regelmatig de dode huidcellen weg te laten scrubben. Je stimuleert hiermee de celvernieuwing! Ook zorg je ervoor dat de huidverzorgende producten die je gebruikt, beter zullen werken. Wrijf alleen niet te hard en gebruik een scrubcrème met fijne korreltjes voor het gezicht en scrub niet vaker dan één tot twee keer per week (afhankelijk van je huidtype). Je scrubt anders je beschermlaag weg, wat weer kan leiden tot huidirritaties. Inmiddels hebben we voor de gecombineerde of vette huid ook een speciale scrub met fruitzuren.

Scrubben helpt overigens ook prima tegen ingegroeide haartjes! Om ingegroeide haartjes tegen te gaan na het harsen hebben we nog een speciaal product, genaamd Folisan. Deze is verkrijgbaar in een klein- en een grootverpakking.

Heb je last van veel verwijde haarvaatjes op je wangzone? Dan kun je beter een van onze peelings gebruiken. Een heerlijke dieptereiniger met fruitzuren in de vorm van een masker. Ook bijzonder geschikt voor de huid met oneffenheden en ontstekingen.

7) De zin van een masker

Regelmatig heeft de huid intensieve aanvullende verzorging nodig. De werking van een masker is intensiever dan die van een crème. Maskers bevatten intensievere werkstoffen welke de huid verzorgen. Stress, vermoeidheid en overdadige blootstelling aan zon, wind, warmte en kou eisen allemaal hun tol. Geef de huid één à twee keer per week de belangrijke aanvulling van verzorgende en kalmerende werkstoffen. De maskers van Cenzaa zijn zogenaamde ‘leave on maskers’. Deze breng je ‘s avonds op voor het slapen gaan in plaats van je nachtverzorging. De ochtend erna spoel je deze van de huid af tijdens het douchen. Heel handig als je weinig tijd hebt om een masker aan te brengen. Bij tweewekelijks gebruik van een masker, ga je na 3 weken merken dat je ook minder nodig hebt van je 24-uurscreme.

8) Wanneer zie ik resultaat van de gebruikte producten?

Het is belangrijk om te weten dat de huid na 28 dagen pas gaat vernieuwen en dat je dan het meest optimale resultaat gaat zien. Het meeste effect van de gebruikte producten zie je dus ongeveer na één huidcyclus. En hoe ouder je wordt, hoe langer de huidcyclus duurt!

9) De overstap naar een natuurlijke huidverzorgingslijn

Gebruik je op dit moment producten van een niet-natuurlijke huidverzorgingslijn, een lijn waar veel wordt gewerkt met chemische vermeningen (goedkope niet-natuurlijke lijnen), waar minerale olien (parafinum-liquidum, petroleum, mineral oil) in zitten? Houd dan rekening met het feit dat je huid de eerstkomende 6 – 8 weken ‘kan’ reageren op de Cenzaa producten. Minerale olien sluiten de huid af en zorgen ervoor dat je huid niet kan ademen. Je huid raakt als het ware verslaafd aan de minerale olien. Met deze natuurlijke huidverzorgingslijn gaat je huid weer ademen! Dat betekent dat de eerstkomende periode je huid gaat ontgiften, dat kan tot uitdrukking komen in het krijgen van meer rode vlekjes, pukkeltjes en onzuiverheden dan je normaal gewend was. Laat je niet afschrikken, dit KAN gebeuren en als het gebeurt zie het dan als iets positiefs! Dit is de eerste stap naar huidverbetering! Het moet vaak eerst ‘erger’ worden, voordat het ‘beter’ wordt!

10) Is Cenzaa een 100% natuurlijke huidverzorgingslijn?

Cenzaa is voor 98% een natuurlijke huidverzorgingslijn. Een 100% natuurlijke huidverzorgingslijn bestaat eigenlijk niet… nou ja, die bestaat wel maar dan zouden de producten hooguit 3 dagen in de koelkast houdbaar zijn. Deze producten bevatten geen chemische vermengingen, dus ook de vermengingen die worden gebruikt om de producten houdbaar te houden zijn natuurlijk. De producten zijn maximaal 12 maanden na opening houdbaar. Aangezien verder de ‘zon’ op nummer 1 staat van oorzaken van huidveroudering, is er tevens aan alle 24-uurscremes een UVA- en UVB-filter toegevoegd om je huid te beschermen! Cenzaa is dus zo natuurlijk mogelijk!

Wist je dat alle producten van Cenzaa geselecteerde werkstoffen bevatten in ongekend hoge concentraties, tot wel 39,4%? Dit is tot wel 14x hoger dan de percentages werkstoffen in verzorgingsmiddelen bij drogisterijen en parfumeriën!  Nergens ter wereld vindt u hogere concentraties actieve werkstoffen in huidverbeteringsproducten dan bij Cenzaa. Cenzaa werkt volgens het revolutionaire PCN2© systeem, waarbij maximale huidverbetering (van buiten en van binnen) samen gaat met een intense wellnessbeleving!