Manuele lymfedrainage (MLD)

Manuele lymfedrainage (MLD) is een zeer geschikte massagetechniek als voor- en nabehandeling van cosmetische ingrepen, zoals bijvoorbeeld een ooglidcorrectie. Ik werk conform de enige medische erkende lymfedrainage van Dr. Vodder. Een hele zachte spiraalvormige massage waarbij druk wordt uitgeoefend op de lymfeklieren en banen om het lymfestelsel te stimuleren om lymfevocht af te voeren. Door deze pompende massagetechniek wordt de lymfe enorm gestimuleerd. Dit proces telt normaal 4 tot 6 keer per minuut en na pulsatie wordt dit 30 keer per minuut.

Wat is lymfe?

Naast het bloedvatenstelsel heeft ons lichaam een tweede vatenstelsel: het lymfestelsel. Deze ligt parallel aan de bloedbaan. Zoals er bloed door de bloedvaten stroomt (naar en afvoeren van de organen), stroomt er lymfe door het lymfestelsel (aan- & afvoerend naar de cellen).
Lymfe, ook wel weefselvocht genoemd, is een kleurloze stroperige substantie die vrijwel overal in het lichaam voorkomt. Het lymfestelsel heeft geen eigen pompsysteem en is een belangrijk onderdeel van het afweersysteem van het lichaam. Het is dus belangrijk om dit te stimuleren middels MLD. Manuele lymfedrainage is ook uitermate geschikt bij acne, rosacea, eczeem, een onrustige huid en stress.

Onderdeel van de TransformAge 3D-behandeling

Manuele lymfedrainage wordt standaard ingezet bij de TransformAge gezichtsbehandeling ter voorbereiding en ter afsluiting van deze cupping behandeling. Het is één van de 3 manuele technieken om het gehele gezicht te moduleren.

Losse behandelingen voor en na ooglidcorrectie

Cosmetische ingrepen hebben een zichtbaar beter en sneller resultaat als deze gecombineerd worden met meerdere MLD-behandelingen. Steeds meer plastische en cosmetische chirurgen adviseren hun cliënten om zich te laten behandelen met MLD bij een geregistreerde schoonheidsspecialist. Daarom bieden we MLD ook aan als losse behandeling en/of in kuurverband.

Na een cosmetische ingreep, zoals een ooglidcorrectie, is de huid en het daaronder liggend weefsel beschadigd. Als reactie hierop vormt het lichaam oedeem. Dit is vocht dat zich ophoopt omdat het vocht niet goed kan worden afgevoerd door de verstopte lymfevaten. Hierdoor worden er ook minder afvalstoffen afgevoerd. Het opgehoopte vocht ontsiert niet alleen, maar voelt ook vervelend aan. Dankzij Manuele Lymfedrainage verdwijnt het oedeem. Door deze techniek kan er nog specifieker gewerkt worden aan huidverbetering en anti-aging, en ook het voorbereiden van de huid voor plastische chirurgie.
Door voorafgaande aan de cosmetische ingreep, de lymfebanen schoon te maken, wordt het resultaat van de ingreep mooier. Na de operatie helpt manuele lymfedrainage het vocht en de afvalstoffen af te voeren, wat een sneller en mooier herstel van het weefsel geeft. Ondersteun je ingreep met deze natuurlijke en non-invasieve massagetechniek.

Kuurverband

Bij een ooglidcorrectie is het aan te raden om voor de operatie 1 à 2 MLD-behandelingen te doen. Na de operatie kan afhankelijk van het herstel 3 à 4 dagen gestart worden met een reeks Manuele Lymfedrainage behandelingen van minimaal 4 keer.

  • eerste behandeling 1 dag voor de operatie;
  • tweede behandeling 2 dagen na de operatie;
  • derde behandeling 4 dagen na de operatie;
  • vierde behandeling 6 dagen na de operatie en/of na verwijderen van de hechtingen;
  • vijfde behandeling 1 week na de laatste behandeling.

Een Manuele Lymfedrainage behandeling duurt gemiddeld 30 minuten.

Deze behandeling kent een aantal contra-indicaties.