You can heal yourself!

Reiki is een Japanse geneeswijze, een spirituele manier om te helen zowel op lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Hierbij wordt gebruik gemaakt van handoplegging. De Reiki-energie is een krachtige, maar liefdevolle energie welke een groei- & helingsproces in gang zet. Deze behandeling bieden wij aan als de “Heal-Me” behandeling, onderdeel van een assortiment aan Healthness behandelingen. Deze behandeling bieden wij aan zonder dat het te zweverig wordt.

De Reiki-methode is eind 19e eeuw ontdekt door de Japanner Mikao Usui. Het Usui-systeem van Natuurlijk Genezen heeft een vaste vorm en maakt geen onderscheid tussen lichaam & geest. De essentie van Reiki is eigenlijk niet te verwoorden, alleen te ervaren. De een komt meer in haar/zijn kracht, de ander voelt duidelijk de energie beter stromen, de een krijgt visualisaties of voelt precies daar waar nog veel spanning opgeslagen ligt in het lichaam. Het is een bijzondere en mystieke ervaring en brengt veel ontspanning. Met de geruststellende gedachte dat de Reiki energie daar stroomt waar het het meeste nodig is. You can heal yourself!

Een Reiki traject bestaat bij voorkeur uit meerdere sessies, zodat we iedere sessie een stapje verder kunnen gaan in jouw helingsproces. Zo kan het zijn dat ik tijdens een sessie gebruik maak van een hartfocus-oefening, we een innerlijke reis (inner journey) gaan maken of ons focussen op een stuk trauma- & stressrelease.

Ik ben sinds eind 2017 Reiki Practitioner en pas Reiki tevens toe bij mijn andere Healthness behandelingen, zoals de “Balance-Me” behandeling en de “Energize-Me” behandeling.

Voor ervaringen van cliënten zie mijn reviews in mijn Gastenboek.